Bezienswaardigheden in Sauerland

Bezienswaardigheden in Sauerland

Op deze pagina vindt u de bezienswaardigheden hier in het mooie Sauerland.

We hebben een aantal populaire bezienswaardigheden geselecteerd natuurlijk is er veel meer…

Winterberg.
Rothaarsteig.
De Burcht van Altena.
Fort Fun.
Wildpark Arnsbergerwald.
Slot Berleburg.
Druipsteengrotten Atta-höhle in Attenhorn.
Biggesee Stuwmeer.
Ertsmijnen in Ramsbeck.
Altstadt in Soest.

Winterberg

Winterberg is een plaats en gemeente in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, gelegen in de Hochsauerlandkreis.
Winterberg is gelegen in het Sauerland op 500 à 800 meter hoogte boven de zeespiegel, en vanuit Nederland dichtstbijzijnde ski- en wintersportgebied.
In de zomer maanden is Winterberg ook zeer populair zo is er een klimpark, kurpark, zomerroddelbaan en panoramabrug waar je een mooi uitzicht hebt over het Sauerland.

Tijdens de zomermaanden zijn er ook veel motorrijders, mountainbikers en wandelaars te vinden in Winterberg.

Rothaarsteig

Rothaarsteig is een 156.8 km lang en in 2001 geopend lange afstandswandelpad, dat met name loopt over de bergrug van het Rothaargebergte, een laaggebergte in Noordrijn-Westfalen.

Het Duitse wandelinstituut in Marburg onderscheidde de Rothaarsteig met de Duitse wandelzegel Premiumweg, die drie jaar geldig was tot december 2014.
Sinds 2 december 2016 is het parcours door de Duitse Wandelbond als een kwaliteitsparcours gecertificeerd.

De Burcht van Altena

De Burg Altena is een op een bergtop gebouwde burcht bij de stad Altena aan de Lenne in het Märkischer Kreis in de deelstaat Noordrijn-Westfalen in Duitsland.

In 1911 stichtte Richard Schirrmann ‘s werelds eerste jeugdherberg in de burcht, die nog steeds in gebruik is.

In het kasteel is een museum gevestigd en met de kerst is er op de binnenplaats.

Fort Fun

Fort Fun Abenteuerland is een attractiepark in het Duitse Bestwig in Sauerland. Het park biedt met een blokhuttenkamp ook een overnachtingsmogelijkheid en trekt jaarlijks ongeveer 400.000 bezoekers.

Fort Fun heeft vier achtbanen, waaronder de rodelbaan Trapper Slider en de kurkentrekkerachtbaan Speed Snake. Ook vindt men er twee waterattracties: de wildwaterbaan Rio Grande en de boomstamattractie Wild River.

Wildpark Arnsbergerwald

Het Arnsberg Wald is een 482 km² groot natuurpark in de Hochsauerlandkreis en rond Soest en Arnsberg, Noord-Rijnland-Westfalen (Duitsland).
Natuurpark Arnsberg Wald staat daardoor ook bekend om zijn wandelroutes en schone en mooi natuur.

Schloss Berleburg

Het Schloss Berleburg staat in Bad Berleburg, een stad in het district Siegen-Wittgenstein in Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland.
Schloss Berleburg wordt gebruikt als een kasteelmuseum, waar jachtuitrusting, uniformen, wapens, glazen, porselein en delen van de collectie van de prinselijke kunst worden getoond.

Druipsteengrotten Atta-höhle in Attendorn

De Attagrot (Duits: Atta-Höhle of Attendorner Tropfsteinhöhle) in Attendorn is één van de grootste en mooiste druipsteengrotten van Duitsland, die jaarlijks 150.000 à 200.000 bezoekers trekt.
Tot nu toe hebben ca. 4 miljoen mensen de grot bezocht.

Te zien zijn stalagmieten, stalactieten, kalksteenzuilen, kalkgordijnen en zogenaamde Sinterfahnen (door ijzeroxide gekleurde, vlagvormige afzettingen). In het voor het publiek toegankelijke gedeelte worden onder andere enkele stukken uit het afgesloten gedeelte tentoongesteld.

Biggesee Stuwmeer

 

De Biggesee is een 9 km² groot kunstmatig stuwmeer in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen (Kreis Olpe), ontstaan door de stuwdam, gebouwd in de periode 1956 tot 1965 in de Bigge. Het stuwmeer ligt in Sauerland tussen Olpe en Attendorn.

Ertsmijnen in Ramsbeck

 

De Ertsmijn Ramsbeck is een mijnmuseum en bezoekersmijn in Ramsbeck in het Sauerland.

Altstadt in Soest

 

Soest is een mooie Altstad het heeft 14000 inwoners en een mooie oud stadscentrum omringd door een vestigingsmuur. In soest kunt u heerlijk genieten van de oude gebouwen maar natuurlijk zijn er ook veel winkels.

Bron teksten en afbeelding: Wikipedia